Pe pagini de …copilărie

 

Șugubețe clipe ale copilăriei…  Unde-mi sunteți voi oare? Pe unde zburdați și  unde vă mai ascundeți licărind vesel, ..melodios, ..auriu?!

Sunteți tot acolo printre cântece fredonate în leagăn ore în șir? Străluciți jucăuș tot printre căpșuni și cireșe și ruguri de zmeură …culeasă apoi repede de mama în coșulețe de lemn ca să pregătească mult așteptata înghețată? Sau poate ați rămas agățate printre frunze de nuc pâlpâind lumina de după amiază sau v-ați pierdut urma printre fire de iarbă pufoasă strălucind de sub sandalele albe?

Vă mai zbânțuiți cu căței și pisicuțe pe sub mese de prânz adus de bunica vara în curte? Sau poate vă mai ascundeți, dragi clipe zglobii, pe după parfumul florilor de soc? Acolo petreceați mult timp împreună cu noi, două surori jucăușe, în spatele curții minunându-vă de praful magic al copacului care înflorea la începutul de iunie…

Sunt sigură că voi, clipe magice, mai răsunați și vă mai întreceți și azi zglobiu în râsetele noastre fel de fel, care mai de care mai vesele sau mai hazlii. Poate mai zăboviți și pe năsucul cărn al păpușilor dragi?  …Și sigur mai săriți sau țopăiți și acum coarda și șotronul, tot împreună cu noi toți, copiii de pe stradă, săltând bietele de voi iute printre bomboanele din buzunare.

Și apoi plutiți, un pic mai liniștit, dansând  în surdină printre creioane colorate, penare și ghiozdane, caiete și cărți.  Sau printre duioasele pagini de poveste de copil, ..cu litere mari și rotunde ca merele toamna.. și cu Feți Frumoși și Ilene Cosânzene de vis…

fairy tales...

Sau poate stați pitite printre cutele rochițelor viu colorate sau sclipiți poznaș în lacul pantofiorilor  cu roșu sau negru aprins? V-am zărit deseori, clipe neastâmpărate, făcându-mi cu ochiul, așa nostime cum sunteți, și chiar țopăind vioi, prin fotografiile alb-negru răsfirate prin albume, ..la un Paște, ..la un Crăciun. De parcă timpul se oprise  în loc, rotindu-se pierdut cu voi,  nemaivrând să plece din horă, să iasă din cerc…

Totuși, vă văd și vă aud. Oriunde ați hoinări, sunteți doar clipe-surori cu acum. Și aici. Vă iau cu mine peste tot. Așa cum știu că și toți cei cu care v-am copilărit, mai mici.., mai mari.., mai aproape.., mai departe.., vă poartă cu drag în buzunarul de la piept, la tainic loc de cinste. De neatins. De neuitat.

Nu mi-e dor de voi, șugubețe clipe, pictate cu penson muiat în aur de soare și azur de curat! De ce mi-ar fi? Mă însoțiți în tot ceea ce sunt și în tot ceea ce fac, strecurându-vă în gânduri și alunecând ușor în cuvinte. Iar în ochi îmi puneți sclipire și cald. Mult cald și bine. De parcă, a voastră căldură e ca o fântână de lumină. Dincolo de timp și fără hotare. Doar zbor multicolor.

O fântână magică, fără sfârșit. Doar veșnic început și izvor de apă vie…

Crina și Milena

 

Anunțuri