De-ale lui ..Chiți (4)

 

Așa deeeci, am ajuns noi, ..cătinel, cătinel și la o a patra parte de comice ..jucării de cuvinte chițoase. Repede mai zboară timpul ăsta ne/frate!.. Parcă mâine e ieri înainte de a-mi fi azi! Ce mi-o fi fugind el mie așa oare, n-am să pot înțelege în veci! Sau chiar acolo mi-o fi și răspunsu’ ?! ..și eu, nechibzuită ce mă aflu, mă las prinsă printre gânduri de ..oare cum? ..oare de ce?  ..țopăind printre hoinăreli ale minții mele, mare jucătoare de tenis de câmp și, mai nou, pasionată jucătoare de feste.  Hmm…

Și toate cele de mai sus în loc să mă bucur de ..acum.  Care dulce acum este ..mai acum și mai aici cum nu mi-a fost și nici nu-mi va mai fi vreodată. Da, da.. Deci, să purcedem. Chițăielile nu așteaptă niciodată..

 

Jucându-ne noi o dată prin casă și nereușind cel băiat să ajungă la ceva de pe o etajeră, exact ce.. chiar nu mai țin minte să vă spun, zice serios tare, parcă un pic botos: „Da’ eu îs mic de ..tastaturăăă.”

De la grădiniță venind noi așa, un pic pleoștiți, grăbiți și obosiți, de lihniți nu mai zic, îmi zice un Chiți nervos foc:  „Am să cânt eu cântecelu’ ăla când o zbura ..trabantu’!”

Intră Mami o dată în sufragerie și văzând pe cel băiat concentrat la ascultat de prin cutiuța muzicală la casetofon, mi ți-l întreabă cât mai durează melodia, ca să vină o dată să pape, iar dlui, ..ce credeți: „Dureazăăă ..până ține!”

Sau chiar certând el așa pe Mami când îi era ei lumea mai dragă: „Da’ ce faci, ..tu chiar dormi așa din minti?!”

Și ce să mai spun eu, tot acum și aici, de minunatele invenții ale lui Chiți cel scump și drag, în materie de desinențe, da, da.. De comic exemplu, vedeți puțin mai jos, vă rog, ..culese de prin scenarii de jocuri și povești, de prin plimbări, excursii și alte schimburi nostime de cuvinte.

Citind noi seara povești, și apoi dând să stingem lumina,

..păi dacă în povești avusesem fată.. fete..
de ce, pe noptiere, nu am avea lampă.. lempe.. 

Prin plimbări, căutând rime, pluraluri jucăușe, sinonime, antonime, ..fel de fel,

deschis.. închis, luminos.. întunecos, îngust.. dezgust

Jucându-se cu o bărcuță,

să mă apropiez de stânci,..
..doi vapori, ..doi piciori
mă mirez că…

Cu mult ..hi hi hi,
Al vostru mereu ..Chiți

12 gânduri despre „De-ale lui ..Chiți (4)

    • E zis …și făcut! Te trecem în carnețelul magic, cu Fulger McQueen din Cars pe copertă, ..hihi, și te așteptăm prin vizite de Chiți, ..la o joacă, ..la o vorbă isteață. Mami pregătește un ceai de tei cu zmeură, preferatul nostru… 🙂 Pentru dragi fani înfocați, ..ce nu facem noi?! 😀

      Apreciat de 1 persoană

Comentariile nu sunt permise.