Poșeta din flori

 

ar vrea să aibă o poșetă din flori…
împletită din verde și multe culori,
din tulpini moi și dure și din flori mătăsoase
să o poarte mereu, cu  mișcări grațioase
și din ea să răsară frunze fine și muguri,
să se-ntindă usor peste barete din ruguri,
cu buzunare pufoase ca din mușchi catifea-
o poșetă c-un strop de grădina în ea.

și ar fi minunat de-ar avea aranjată
cu frunze și flori, o pălărie asortată
și-o eșarfă ușoară în culori pastelate,
în adiere de vânt fluturându-i la spate…

cu  poșeta din flori si culori și parfum
s-ar simți ca acasă oriunde pe drum…

în vânt

 

 

6 gânduri despre „Poșeta din flori

    • … fiecare cu talentul/ stilul/ timbrul/ touch-ul său, să știi. 😀 Îmi pare rău că spui asta. Fiecare trebuie să facă, să scrie, să exprime ce și cum simte. Nu să compare… Și nu depinde oare și de domeniul dinspre care venim, de ..formare, ca să zic așa?
      Doi, ..eu ce să spun acum de fotografiile tale? ..la care stau și mă uit câte 60 de secunde pe minut, ..la fiecare în parte, gândind eu așa în sinea mea .. interioară, 😉 ..da’ oare ce aparat o fi.., da’ oare cum de shutter speed/ obiectiv…-ul meu ies așa de clare? ❓ Că ale mele, dragele de ele, oricât învârt la rotițe și opțiuni, tot pixel..oase ies?? 😮 Iar de blur.. 😳
      Cu mai nou achiziționatul Nikon, ce să mai spun, …și dă-i și dă-i, …și luptă și luptă, ..chiar bobinez la două aparate momentan pe-oriunde mă duc ..de zice lumea… uuu, ai nevoie de niscaiva ajutor?
      Sunt obișnuită cu zoom-ul 12x al Canon-ului și la Nikon nu am obiectiv decât cu un zoom mai mic, deși are altfel de …finețuri, bineînțeles. Nu am răbdare și nici timp momentan să citesc serios despre diferite obiective, etc… un pic frustrant. Dar încetul cu încetul sper să ..prind spiel-ul.. Eu nu mă las. ^^’
      Și trei? Mulțumesc frumos pentru aprecieri ..și pentru că ai fost în vizită pe la ai mei Pași înspre… 😀 Promit să mai cercetez și eu printre filele tale! Poate mai prind vreun trick or tip.., cine știe..

      Apreciat de 1 persoană

      • Despre cuvinte; am absolvit liceul de filologie-istorie, Iulia Hasdeu din Bucuresti. Am ajuns acolo remarcat de Traian Cosovei (ne-a parasit anul trecut), pentru ca eram tare la…poezie. Ieseau rimele din mine, pe ritmul inspiratie/respiratie. Destinul a facut ca ulterior sa devin inginer (instalatii pentru constructii). Este dificil sa armonizezi mecanica, termodinamica, electicitatea, hidraulica, automatizarile (si fotbalul) cu poezia. Pe termen lung, conjugat cu societatea actuala, este chiar imposibil. Pe masura ce ani au trecut, am simtit cum acel dar nativ al muzei Euterpe, ma paraseste. In semn de revolta am facut blogul de poezie. Am gasit in blogosfera o poezie bogata ca fond, dar multa rima alba. Lipseste acea forma lingvistica care sa lichefieze cuvantul. Daca instrumentul lingvistic nu creeaza muzicalitatea textului, atunci povestea nu va mai fi aceeasi. La tine am regasit o forta de versificare care nu-mi este straina si care-mi produce un sentiment de frustrare, nu pentru ca tu o ai, ci pentru ca eu nu o mai pot accesa oricand si oriunde. Sunt revoltat ca Timpul, acest personaj pefid, nu ii este de ajuns sa ne distruga trupul; el tine mortis sa ne schimbe si spiritul. Acesta este contextul in care am facut afirmatia, ca imi vine sa ma las de scris poezii, cand le citesc pe ale tale.
        Despre imagini; bine ai venit in comunitatea nikon-istilor. Ce model si ce obiectiv ai? Daca doresti pot sa-ti impartasesc cate ceva din experienta mea foto. Spre deosebire de poezie, arta fotografica, poate fi (si trebuie) invatata. Multi s-au nascut poeti, dar nimeni fotograf!

        Apreciat de 1 persoană

        • Măi, măi, măi.. da’ bine le mai spui. M-ai convins. Așa este. Mersi de răspuns și mai ales de oferta de ajutor.
          Ce model?.. Ce obiectiv?… Despre ce vorbim aici? :/ Chiar crezi că eu le știu așa pe de-a rostu’.. 😀 Păi să caut să mă documentez ce am, că până acum m-am cam jucat și-am tras chiulu’ de la citit conștiincios manualul de utilizare (nu c-aș învăța mare lucru de pe-acolo), iar cu numerele, cifrele, combinații de fel de fel de parametri ..sunt un pic o_O .
          (deși sunt tare bucuroasă de o buburuză pe care am prins-o weekend-ul trecut, ..de-abia aștept să găsesc contextul potrivit să o postez.. hi hi )
          Btw, …adresa de email din profilul Imagynasium este bună/bine de folosit?.. 🙂

          Apreciat de 1 persoană

          • „Ce model?.. Ce obiectiv?… Despre ce vorbim aici? :/ „Ha! Ha! Nicole, se pare ca la „poze” esti doar o „bebelusa”! 😀 Da! E-mail-ul de la Imagynasium il verific des. Ai putea sa faci o poza Nikon-ului, in care sa se vada ce scrie pe el si sa mi-o trimiti.

            Apreciat de 1 persoană

            • Ei, na poftim! ..chiar dacă nu mă pricep exact exact ce reprezintă anumite numere, cred că totuși pot transcrie pur și simplu acel șir. 😀 Mersi de răbdare (oricum, eu funcționez pe modulul și modelul ..intuitiv 😕 ).

              Apreciat de 1 persoană

Comentariile nu sunt permise.